හවස තේ වෙලාවට පහසුවෙන් සකසා ගත හැකි ටොෆි වර්ග 3ක්.

0
14


අපේ පොඩිත්තෝ පැණි රස කන්න හරිම මනාපයි. ඒත් කෘතිම රසකාරක අඩංගු, අධික සීනි ප්‍රමාණයක් ඇති වෙළඳපොලේ ටොෆි වර්ග දරුවන්‍ට දෙන්න අපි ඒතරම් කැමති නෑ. ඒ නිසා ගෙදර හදපු විවිධ රස ටොෆි පොඩිත්තන්ට දෙන්න මේ රෙසිපි අපිට උදව් වෙයි.

අල ටොෆි

අවශ්‍ය දේවල්

  • ටින්කිරි කුඩා ප්‍රමාණයේ ටින් එකක්
  • සීනි 750g
  • තම්බා පොඩි කර ගත් අර්තාපල් 500g
  • වැනිලා එසන්ස් තේ හැඳි
  • කජු කෑලි
  • බටර් මේස හැදි 2ක්

සාදා ගන්නා ආකාරය

  • තම්බා පොඩි කරගත් අල සහ සීනි බඳුනකට දමා අඩු ගින්දරේ ලිප තබා සීනි දියවෙන තෙක් හැඳි ගාමින් රත් කරන්න.
  • සීනි දියවූ පසු එයට ටින්කිරි එකතු කරන්න.
  • පැය බාගයක් පමණ හැඳි ගාන්න.
  • මිශ්‍රණය උකු වූ පසු වැනිලා එසන්ස් සහ කජු කැබැලි එකතු කරන්න.
  • මිශ්‍රණය ගුලියක් වන තෙක් හැඳි ගාන්න.
  • ගුලියක් වූ පසු එයට බටර් එක් කර ගන්න.
  • තැටියක බටර් ගා මිශ්‍රණය එහි දමා අවශ්‍ය ගණකම එනතෙක් තුනී කරගන්න.
  • විනාඩි විස්සකට පමණ පසු කැබලි කපා ගන්න පුලුවන්.

කිරි ටොපි

අවශ්‍ය දේවල්

  • මිල්ක්මේඩ් ටින් 1 ( 39
  • සීනි මිල්ක්මේඩ් ටින් එකෙන් -1
  • වැනිලා තේ හැදි 1 1/2
  • බටර් මේස හැදි 1
  • කුඩාවට කැපූ කපා ගත් කජු ටිකක්

සාදාගන්නා ආකාරය

  • භාජනයක් ගෙන මිල්ක්මේඩ් සහ සීනි දමා කලවම් කර අඩු ගින්දරේ ලිප තබන්න.
  • මිශ්‍රණය උකු වන තුරු හැඳි ගාන්න.
  • උකු වෙද්දී බටර් ටිකක්, කජු සහ වැනිලා එක් කරන්න.
  • තැටියක බටර් ටිකක් ගා ගන්න.
  • කිරි ටොපි මිශ්‍රණය ගුලි ගැසී එන තෙක් හැඳි ගා ගුලි ගැසුණු විට මිශ්‍රණය ට්‍රේ එකේ හොඳින් තුනී කර ගන්න.
  • ඉන්පසු නිවෙන්නට හැර කැබලි කපා ගන්න.

පොල් ටොෆි

අවශ්‍ය දේවල්

  • සිහින්ව ගා ගත් පොල් 450g
  • සීනි 600g
  • වතුර 150ml
  • රෝස් වෝටර් තේ හැඳි 1/2
  • කලරින්
  • මිල්ක් පවුඩර් මේස හැඳි 2
  • බටර් ගා ගත් තැටියක්

සාදාගන්නා ආකාරය:

  • අඩු ගින්දර සහිතව කබලක පොල් බැඳ ගන්න.
  • වියළි ගතියට පැමිණි පසු ඒ පොල් නිවෙන්නට හැර බ්ලෙන්ඩර් කරන්න
  • සීනි සහ වතුර බඳුනකට දමා හොඳින් උණු කරන්න.
  • එයට රෝස් වෝටර් සහ කලරින් ද එක් කරන්න.
  • ඉන්පසු බ්ලෙන්ඩ් කර පොල් එකතු කරන්න.
  • වතුර හිඳී යද්දී මිල්ක් පවුඩර් එකතු කරන්න.
  • මිශ්‍රණය ගුලි වන ගතියටඑන විට තැටියේ තුනී කර කෑලි කපා ගන්න.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here