ශරීරයේ උෂ්ණාධික බව අවම කර සිරුර සිසිල් කරන පාන වර්ග.

0
13


එකිනෙකාගේ ශරීර උෂ්ණත්වය විවිධාකාරයි. ශරීර උෂ්ණත්වය වැඩි අයට විවිධ ගැටලුකාරී තත්ත්වයන් ඇති වෙනවා. විශේෂයෙන් දේශගුණය ද උෂ්ණාධික කාලවලදී ඔවුන් දැඩි අපහසුවට පත් වෙනවා. අපි අද කතා කරන්නට යන්නේ එවන් අයට විශේෂයෙන් සුදුසු  උදෑසන පානය කළ හැකි සිසිල්කාරක ගුණයෙන් යුතු පාන වර්ග කිහිපයක් ගැනයි.

ශරීරය උෂ්ණත්වය නිසා ඔබට විඳින්නට වෙන කරදර බොහොමයි. ඒවා අතර 

ප්‍රධාන තැනක් ගන්නවා. මේවා මග හරවා ගෙන සුවදායී ජීවිතයක් ගෙවන්නට උදෑසනට මෙම පාන වර්ග ගැනීමෙන් ඔබට හැකි වෙනවා.

වතුර කෝප්ප දෙක එකකට හිඳෙන සේ බාර්ලි වතුරේ දමා තම්බා ගන්න. රස අනුව සීනි සහ ලුණු ස්වල්පයක් එක් කර බීමට ගන්න.

ඔබට මෙය කරන්නට අපහසු නම් බාර්ලි පිටි වන සේ කොටා සුළං නොවදින සේ අසුරා තබා ගෙන කිරිපිටි සාදන්නාක් මෙන් සාදා පානය කරන්න.

සව් ජලයේ විනාඩි 10ක් පොඟවා ගන්න. ඉන්පසු සියල්ල එකට දමා නටන තෙක් හිඳ අවශ්‍ය ඝනකම ආ විට බාගන්න. රස අනුව සීනි සහ ලුණු ස්වල්පයක් එක් කර බීමට ගන්න.

සියල්ල එකට දමා නටවා ගෙන පානය කරන්න. අවශ්‍ය නම් ලුණු ස්වල්පයක් එකතු කරන්න. 

නෙල්ලි හා රසකිඳ එකට තම්බා උක් හකුරු සමග පානය කරන්න. 

බෙලිමල් හෝ බෙලිගැට ජලයේ පැහැය තද වන තුරු තම්බා ගන්න. කිතුල් හකුරු සමඟ පානය කරන්න. 

මේ ද්‍රව්‍ය දෙක බ්ලෙන්ඩරයක් මගින් හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කරන්න. රස අනුව සීනි සහ ලුණු ස්වල්පයක් එක් කර බීමට ගන්න.

සියල්ල හොඳින් කලවම් කර පානය කරන්න. ඉතා රසවත් සහ සුවඳවත් පානයකි. 

සියල්ල හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර ජලය ස්වල්පයක් එක් කර පානය කරන්න. 

සියල්ල එකට දමා වතුර කෝප්ප එකක් වන තුරු තම්බා පානය කරන්න. 

රතුලූණු සහ අමු මිරිස් සිහින්ව ලියා ගන්න. ජලය කෝප්ප එක හමාරක කිරි දිය කරගන්න. සියල්ල හොඳින් කලවම් කර පානය කරන්න. 

ජලය සමග ඉහත සියල්ල මිශ්‍ර කරන්න. අවශ්‍ය නම් අයිස් කැට කිහිපයක් එක් කර පානය කරන්න. 

ඉහත සියල්ල හොඳින් බ්ලෙන්ඩ් කර පානය කරන්න. 

සියල්ල එකට තම්බා පානය කරන්න.

හාතාවාරිය කොළ සහ පොල් එකට කොටා වතුර කෝප්පයක් දමා යුෂ ලබා ගන්න. ඉතිරි සියල්ල මෙයට මිශ්‍ර කර ලිප තබා නටවා පානය කරන්න.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here