රසවත් දෙල් මැල්ලුමක් හදමු..

0
12


කොස් මැල්ලුම වගේම දෙල් මැල්ලුම කියන්නෙත් කරවල හොද්දක් එක්ක දවල් බතට කැපෙන ව්‍යාංජනයක්. මේ කියන්නේ රසවත් දෙල් මැල්ලුමක් හදා ගන්න ආකාරයයි.

මේවා තමයි හදා ගන්න අවශ්‍ය දේවල්..

  •  
  • බාගෙට පැසුණු දෙල් ගෙඩි 1
  • ගා ගත් පොල් 100 g
  • සුදුළූණු
  • අමු මිරිස් කරල්
  • රතුළූණු ගෙඩි
  • ගම්මිරිස් කුඩු
  • කුරුඳු කැබැල්ලක් 
  • කහ තේ හැඳි 1
  • සිහින්ව කපා ගත් කරපිංචා
  • ලුණු අවශ්‍ය

 
මේ විදියට හදා ගනිමු..

  • ප​ළමුව දෙල් ගෙඩිය සුද්ද කර සිහින්ව ලියා ගන්න. ඉන්පසුව කහ සහ ලුණු මිශ්‍ර වතුරේ සෝදා ගන්න. සෝදාගත් දෙල් භාජනයක දමා ලුණු ස්වල්පයක් සහ වතුර එක්කර මද ගින්නේ තැම්බෙන්නට තබන්න. 
  • දැන් සුදුළූණු, අමු මිරිස්, ලියාගත් කරපිංචා, කුරුඳු සහ ළූණු දමා කොටන්න. එයට ගා ගත් පොල් ටික ද එකතු කර කොටා ගන්න. 
  • එයට ගම්මිරිස් කුඩු එක්කර හොඳින් අනාගන්න. 
  • ලිප තබා ගත් දෙල් තැම්බී වතුර සිදීගෙන එනවිට සාදා ගත් පොල් මැල්ලුම දමා කූරු ගා ගන්න. 
  • ටික වේලාවක් ලිපේ තබා ඉවතට ගෙන දෙහි යු​ෂ එක්කර කළවම් කරගන්න

ඔන්න ඔහොමයි රසවත් දෙල් මැල්ලුමක් හදා ගන්නේ..



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here