සෝඩියම් හා ක්ලෝරයිඩ් වලින් සෑදී ඇති ලුණු අපේ මුළුතැන්ගෙයට නැතුවම බැරි දෙයක්.මිනිස් සිරුරට සෝඩියම් නිපදවා ගත නොහැකි වීම නිසා ලුණු මගින් සෝඩියම් ශරීරයට ලබා ගත යුතු වෙනවා. ලුණු ශරීරයට අත්යවශ්ය වූවද ප්රමාණය ඉක්මවා ආහාරයට ගැනීම නුසුදුසුයි. වයස අවුරුදු 11 ඉක්මවු පසු දෛනික ලුණු අවශ්යතාවය 6g ක්.එම ප්රමාණය ඉක්මවා ලුණු ආහාරයට ගැනීම සුදුසු නැහැ.
ඒ ලුණු වල ප්රධාන කාර්යය. මේ ලුණු මඟින් නිවසේ කටයුතු වලට ලැබෙන වෙනත් උදව් කිහිපයක්.
-නිබන්ධිකා-
Saru FM Media