උදෑසන ආහාරයට පෝෂ්‍යදායක කැඳ වර්ග හදමු..

0
13


උදේ ආහාරයට පෝෂණීය කැඳ වර්ගයක් එකතු කර ගැනීම ඔබේ සෞඛ්‍යමත් ජීවන රටාවට හරිම වටින දෙයක්. පහසුවෙන් හදා ගන්න පුලුවන් කැඳ වර්ග ගැන ඔබට කියන්න අපි හිතුවේ ඒ නිසා.
සිරුරට අවශ්‍ය පෝෂණය ලබා ගන්න පෝෂණීය කැඳ වර්ග හැකි සෑම විටකම උදෑසන ආහාරයට එකතු කර ගන්න පුරුදු වීම අපි ලෙඩ ගොඩකින් වළක්වනවා.

කොළකැඳ

කොළ කැඳ හදාගන්​න නම් අපිට බොහොමයක් කොළ වර්​ග ගන්න පුළුවන්. ඒ කියන්නෙ ගොටුකොළ,වැල්පෙනෙල, කරපිංචා, පාස්ලි, නීරමුල්ලිය ආදී කොල වර්ගයි.

අවශ්‍ය දේවල්

  • කැමති කොළ වර්ගයක්
  • සුදු හෝ රතු හාල් මිටක්
  • සුදුළූණු බික් 5-6ක්
  • ගාගත් පොල් කෝප්ප 2
  • රස අනුව ලුණු

හදාගන්නේ මෙහෙමයි..

  • මුලින්ම කොළ ටික හො​ඳට සෝදා මෝරපු දඬු  ඉවත් කරගන්න.
  • දැන් කො​ළ ටික පොඩියට කඩා පොල් කෝප්ප භාගයක් හා වතුර ටිකක් සමග බ්ලෙන්ඩ් කරන්න.
  • වෙනම භාජනයක් රැගෙන හාල් ටික හා සුදුළූණු දා තැම්බෙන්නට තබන්න .
  • හාල් තැම්බුණු පසු හදාගත් යු​ෂ ටික මිරිකා දමා ගන්න.
  • මිටිකිරි රැගෙන එයත් දාගන්න.
  • හොඳට හැඳි ගා,රස අනුව ලුණු දාගන්න.

මුංඇට කැඳ

අවශ්‍ය දේවල්

  • තම්බාගත් මුං ඇට කෝප්ප 1
  • පොල්කිරි කෝප්ප 2
  • චොප්කරගත් සුදුළූණු බික් 2
  • ලුණු රස අනුව
  • චොප්කරගත් ඉඟුරු ටිකක්

අවශ්‍ය දේවල්

  • තම්බාගත් මුං ඇට භාජනයකට දමා හැන්දකින් පොඩි කරගන්​න.
  • ඒ ටික පොඩි වූ විට සුදුළූණු හා ඉඟුරු ටික දමා ලිපේ තබන්න .
  • පොල් කිරි ටික දමා හැඳි ගාන්න.
  • රස අනුව ලුණු එකතු කර ගන්න.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here