වැඩි දෙනෙක් හදන්න නොදන්න පුඩින් වර්ග 7කට රෙසිපි මෙන්න!

0
14


අතුරුපස අතරින් පුඩින් කියන්නෙ ඉදිරියෙන්ම තියෙන දෙයක්. පුඩින් වර්ග විශාල ප්‍රමාණයක් තියනවා. ඒ අතුරින් වෙනස්ම පුඩින් වර්ග ටිකක් අපි අද ගෙනාවා. සමහරු නම් කවදාවත් කාලා නැතුව ඇති මේවා. හදලම කාලා බලන්නකො එහෙනම්…

 

1. කේක් පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. 500g රවුම් බටර් කේක් 1
  2. ඇඟිලි විස්කෝතු 25
  3. කොකෝවා කුඩු 150g
  4. බිත්තර 4ක සුදුමද
  5. එළකිරි බොතල් 3/4

 

 

  • කේක් එකට වඩා ටිකක් ලොකු පුඩින් බඳුනක් ගෙන කේක් එක එය තුළට දමන්න. 
  • පසුව ඇඟිලි විස්කෝතු කේක් එක වටේ රවුමට භාජනය ඇතුළත සිටුවා තියන්න.
  • විස්කෝතු කේක් එකට වඩා ප්‍රමාණයෙන් උස නම් කේක් එකේ ප්‍රමාණයට කුඩා කර ගන්න. 
  • කිරි ටික ගෙන සෙමින් සෙමින් කේක් එක පෙඟෙන සේ කේක් එක උඩින් වත් කරන්න. කොකෝ කුඩු වතුර ස්වල්පයකින් උණුකර පසෙක තබන්න. 
  • උණුකරගත් කොකෝවා කුඩු ටික කිරි වල​ට උඩින් කේක් එක මතුපිටට දමන්න. 
  • බිත්තර සුදු මද හොඳින් ස්ටිෆ් වෙනකල් බීට් කර කේක් එක මත දමා විනාඩි 15ක් සෙල්සියස් අංශ​ක 180 ට බේක් කරගන්න. 

 

2. චොකෝ ඇන්ඩ් කොකනට් පුඩින් මික්ස් විත් අයිස්ක්‍රීම් 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. චොක්ලට් කෑලි 200g
  2. මාගරින් 75g
  3. කිරි මේස හැඳි 3 ක්
  4. අයිසින් සීනි 100g
  5. ගා ගත් පොල් 100g
  6. වැනිලා අයිස්ක්‍රීම් 

 

 

  • වතුර භාජනයක් ලිප තබා එයට උඩින් තව බෝල් එකක් තබා බටර්, චොක්ලට් සහ කිරි ඩබල් බොයිල් කරන්න.
  • ලිපෙන් ඉවත් කර එයට අයිසින් සීනි සහ පොල් මිශ්‍ර කර බටර් තවරන ලද තැටියකට එම මිශ්‍රණය දමා පැය 1 1/2 ක් ශීත​කරණයක තබන්න. 
  • ඉන්පසු මිශ්‍රණය ඉවතට ගෙන කොටස් කඩා අයිස්ක්‍රීම් සමඟ මිශ්‍ර කර පිළිගන්වන්න.

 

3. ලෙමන් මෙරූන් පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. සිනී 150g
  2. කෝන්ෆ්ලා තේ හැඳි 1
  3. පිටි මේස හැඳි 1/2
  4. වතුර කෝප්ප 2
  5. බිත්තර 2
  6. ලෙමන් යුශ තේ හැඳි 4
  7. සිහින්ව ගා ගත් දෙහිගෙඩියක ලෙලි
  8. මාගරින් 25g
  9. අයිසින් සීනි 100g
  10. ලුණු ස්වල්පයක්

 

  • වතුර ස්වල්පයකට පිටි, සීනි සහ ලුණු දමා මිශ්‍ර කර ඉතිරි ජලය උණුකර එම පිටි මිශ්‍රණයටම වත්කරන්න. එය මිනිත්තු 15 ක් පමණ ලිපේ තබා හැඳි ගාමින් පිසගන්න. 
  • එය බඳුනෙන් ඉවතට ගෙන සිසිල් කර ගන්න. මෙයට බිත්තර කහමද දමා හොඳින් ගසා නැවත මිනිත්තු 2 ක් පමණ ලිප මත තබා උණුකරගන්න.
  • සිහින්ව ලියා ගත් දෙහි ලෙලි ද එයට එක් කර ලිපෙන් ඉවතට ගන්න.
  • එයට බටර් දමා හොඳින් ගසාගෙ​න බේක් කළ හැකි පුඩින් බඳුනකට දමාගන්න. 
  • බිත්තර සුදු මද සහ සීනි වෙනම බඳුනක ඝණ වනතුරු බීට් කර පුඩින් මිශ්‍රණය මතට වත් කරන්න. 
  • මෙය 180°C ට මිනිත්තු 15ක් පමණ බේක් කරගන්න.

 

4. වට්ටක්කා පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය

 

  1. වට්ටක්කා 500g
  2. සීනි 150g
  3. මාගරින් 100g
  4. බිත්තර කහ මද 1
  5. බිත්තර සුදු මද 1
  6. බේකින් පව්ඩර් තේ හැඳි 1 ක්
  7. සිහින්ව කපා ගත් කජු 100 g
  8. ගෝල්ඩන් සිරප් මේස හැඳි 1 ක්
  9. වැනිලා තේ හැඳි 1/2

 

 

  • වට්ටක්කාවල පොතු ඉවත් කර හුමාලයෙන් තම්බා පොඩි කරගන්න. 
  • සීනි සහ මාගරින් හොඳින් මිශ්‍ර කර මෙයට බිත්තර කහ මදය ද එක්කර ගෝල්ඩන් සිරප් ද කලවම් කරන්න. එය වට්ටක්කා සමඟ මිශ්‍ර කරගන්න.
  • බිත්තර සුදුමදයට ලුණු ස්වල්පයක් දමා පෙණ නගින තෙක් විස්ක් කර එයට වට්ටක්කා මිශ්‍රණ​ය, බේකින් පව්ඩර්, කජු සහ වැනිලා ද දමා හොඳින් මිශ්‍ර කර 180°Cට විනාඩි 45 ක් පමණ බේක් කරගන්න. 
  • පිළිගැන්වීමට පෙර උඩින් කස්ටඩ් දැම්මොත් මෙහි රසය තව වැඩි වේ.

 

5. බිත්තර පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. බිත්තර 2
  2. පාන් පෙති 2
  3. සීනි මේස හැඳි 3
  4. පිටි කිරි හෝ එළකිරි කොප්ප 2
  5. සාදික්කා කුඩු
  6. කජු ස්වල්පයක්
  7. දෙහි ගෙඩියක ගාගත් පිට පොත්‍ත

 

  • බිත්තර හොඳින් ගසා එයට කිරි සහ සීනි දමා මිශ්‍ර කර දෙහි පොතු, සාදික්කා කුඩු ද දමා පාන් පෙති 2ක් ද මෙයට දමා පෙඟෙන්නට හැර හොඳින් පොඩි කරන්න. 
  • කජු කැබලි මෙම මිශ්‍රණයට කලවම් කර භාජනයකට දමා විනාඩි 20 ක් පමණ ස්ටීම් කර, සිසිල් කර කෑමට ගන්න.

 

6. අර්තාපල් පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. තම්බාගත් අල 450 g
  2. කිරි ලීටර් 1 (එළකිරි , පිටිකිරි හෝ පොල්කිරි )
  3. මුද්දරප්පලම් 100 g
  4. කිතුල් හකුරු 450g
  5. බිත්තර 4 ක්
  6. වැනිලා සහ බටර් ස්වල්පය බැගින්

 

  • අල හොඳින් පොඩිකර බිත්තර සහ හකුරු කුඩු එක්කර හොඳින් කලවම් කරන්න. 
  • මෙයට කිරි ද එක්කර මුද්දරප්පලම් සහ වැනිලා ද සමග නැවත මිශ්‍ර කරන්න. 
  • බටර් තවරන ලද තැටියක දමා මෙය විනාඩි 30ක් පමණ ස්ටීම් ක​ර ගන්න.

 

7. කැරට් පුඩින්

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

 

  1. ග්‍රේට් කරගත් කැරට් කෝප්ප 2
  2. බටර් මේස හැඳි 2
  3. සීනි ග්‍රෑම්175
  4. කජු කෑලි මිටක්
  5. මුද්දරස්පලම් ස්වල්පයක්
  6. දොඩම් යුෂ ස්වල්පයක්
  7. එනසාල් ඇට 2
  8. ගාගත් දෙහි ලෙලි ටිකක්

 

  • බිත්තර ටික කඩලා විස්ක් කරලා එනසාල් ටික එකතු කරන්න.
  • ඒකට සීනි හා බටර් එකතු කරලා හොඳට කලවම් කරලා කජු, මුද්දරස්පලම් හා දොඩම් යුෂ එකතු කරලා කැරට් ටික එකතු කරගන්න.
  • ඊලඟට ගාගත් දෙහි ලෙලි ටික දාලා කලවම් කරලා විනාඩි 45ක් ස්ටීම් කරගන්න.

 

 

තවත් පුඩිං වර්ග 7ක් ගැන පහත ලිපියෙන් කියවන්න පුළුවන් ඔබට.

රස වෑහෙන පුඩිං වර්ග 7කට රෙසිපි මෙන්න

 

The post වැඩි දෙනෙක් හදන්න නොදන්න පුඩින් වර්ග 7කට රෙසිපි මෙන්න! appeared first on Lifie.LK.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here