වැටකොළු පොතු අපතේ නොදා සැකසිය හැකි ආහාර

0
9


මේ බොහොම අසීරු කාල පරිච්ඡේදයක්.ගෘහණියන් හැටියට අපිට කිසිවක්ම අපතේ යවන්නට මේ කාලයේ බැහැ.එළවළු පිරිමසාගෙන ඉවුම් පිහුම් කරන්න අපි හුරු වෙන්න ඕනෑ.ඒ නිසාම අද අපි ඒ වගේ රෙසිපි කිහිපයක් ඔබට ගෙන එන්න හිතුවා.

මේ ලිපියෙන් වැටකොළු පොතු ඉවත නොදා සාදා ගන්න ආහාර කිහිපයක් ගැන කතා කරමු.

වැටකොළු පොතු මැල්ලුම

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

  • වැටකොළු පොතු
  • රස අනුව ලුණු 
  • කහ කුඩු
  • ගා ගත් පොල්
  • අමු මිරිස්
  • ළූණු 
  • සුදු ළූණු
  • කරපිංචා

සාදා ගන්නා ආකාරය

  • වැටකොළු පොතු සිහින්ව ලියාගන්න
  • ලුණු මිශ්‍ර වතුරේ මද වේලාවක් තබන්න 
  • ඉන්පසු නැවත සෝදාගෙන ලුණු සහ කහ මිශ්‍ර වතුරේ තම්බා ගන්න 
  • සිහින්ව ලියාගත් අමූමිරිස්,ළූණු සහ සුදු ළූණු, කරපිංචා සහ අවශ්‍ය නම් අබ සමඟ පොල් අඹරා ගන්න.
  • වැටකොළු තැම්බුණු පසු මිශ්‍රණය එකතු කර මලවා ගන්න.

වැටකොළු පොතු කැඳ

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

  • වැටකොළු පොතු
  • සුදු හාල් මිටක්
  • සුදු ළූණු
  • පොල්

සාදා ගන්නා ආකාරය

  • සුදු කැකුළු හාල් මිටක් ලිපතබා එයට සුදු ළූණු එකතුකර බෙරි වෙන සේ උයාගන්න.
  • පොල් ටිකකට කුඩාවට කැබලි කපාගත් වැටකොළු පොතු සහ වතුර එකතු කර බ්ලෙන්ඩ් කරගන්න.
  • පෙරාගත් ඒ මිශ්‍රණයට බෙරි කරගත් බත් දමා නැවත බ්ලෙන්ඩ් කර ගන්න.
  • විනාඩි කිහිපයක් ලිපේ තබා හැඳි ගාමින් පිසගන්න 
  • රස අනුව ලුණු එකතු කරන්න.

වැටකොළු පොතු තෙම්පරාදුව

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

  • වැටකොළු පොතු
  • කහ කුඩු
  • තෙල් ස්වල්පයක් 
  • බී ලූණු
  • රම්පේ
  • කරපිංචා
  • අමු මිරිස්
  • කෑලි මිරිස්
  • ලුණු

සාදා ගන්නා ආකාරය

  • වැටකොලු පොතු සිහින්ව කපා කහ සමග මිශ්‍රකර තම්බා ගන්න.
  • වෙනත් බඳුනකට තෙල් එකතු කර එයට අනෙක් අමුද්‍රව්‍ය දමා රන්වන් පැහැ වනතුරු බැදගන්න.
  • කෑලි මිරිස් සහ ලුණු කුඩු සමඟ තම්බාගත් වැටකොළු පොතු එයට එකතු කරන්න
  • අවශ්‍ය නම් හාල් මැස්සන් හෝ කරවල හෝ කූනිස්සන් ස්වල්පයක්ද එකතු කළ හැකියි.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here