නත්තල් මේසෙට කේක් – වයිට් චොකලට් ලාවා කේක්.

0
10


නත්තල් මේසයට විවිධ රස කේක් හදන්න කැමති ඔබට රසම රස වයිට් ලාවා චොකලට් කේක් එකක් හදන හැටි තමයි මේ.මෙය ඔබට අමුත්තන්ට සංග්‍රහ කරන්න අපුරුවට ගැලපෙනවා.

අවශ්‍ය දේවල්:

  • වයිට් චොකලට් (White Chocolate) 115g
  • බටර් (Butter) 115g
  • කුඩු කළ සීනි (Powdered Sugar) 110g
  • බිත්තර (Eggs) 3 (සම්පූර්ණ බිත්තර)
  • බිත්තර කහමද (Yolk) 1 (වෙනමම බිත්තර කහමදයක්)
  • පාන් පිටි මේස හැදි 6 (90g)
  • බේකින් පවුඩර් (Baking Powder) තේ හැදි ½
  • ගා ගත් ලෙමන් පොතු (Grated Lemon Zest) තේ හැදි ½

සාදා ගන්නා ආකාරය:

  • පාන් පිටි සහ බේකින් පවුඩර් කලවම් කර පෙනේරකින් හලා පසෙකින් තියා ගන්න.
  • වයිට් චොකලට් හා බටර් මික්ස් කර ඩබල් බොයිල් (Double Boil) ක්‍රමයට දිය කර ගන්න.
  • එයට කුඩු කරපු සීනි එකතු කර සීනි දිය වෙනතුරු අතින් Whisk කරන්න.
  • බිත්තර 2, බිත්තර කහමදය එකතු කර කලවම් වෙනතුරු හොඳට විස්ක් කරන්න.
  • පාන් පිටි , ගා ගත් ලෙමන් පොතු හොඳින් මිශ්‍ර වෙනතුරු විස්ක් කරන්න.
  • බටර් ගා ගත් පෝසිලින් කේක් කප් (Porcelain Cake Cups – Ramekins) හෝ සිලිකන් කේක් කප් (Silicon Cake Cups) , ඇලුමිනියම් ෆොයිල් කප් (Aluminum Foil Cups) ගෙන කේක් මිශ්‍රණය සමානව දමා ගන්න.
  • 200°C / 400°F උෂ්ණත්වයට රත් කර ගත් අවන් එකේ විනාඩි 12 – 15ක් පමණ බේක් කර කේක් කප් වලින් ගලවන්න



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here