කල් තබා ගත හැකි “ඉස්සෝ අච්චාරු” හදමු..

0
12


ඉස්සෝ කන්න කැමති ඔබට ඉස්සෝ කරිය වගේම රසවත් කෑමක් තමයි ඉස්සෝ අච්චාරු. කල්තබා ගන්න පුලුවන් ඉස්සෝ අච්චාරු හදලා රස බලන්න අපූරු රෙසිපි එකක් තමයි මේ..

අවශ්‍ය දේවල් මේ..

  • ඉස්සෝ 1kg
  • චොප් කර ගත් සුදුලූණු
  • චොප් කර ගත් ඉඟුරු
  • අමු මිරිස්
  • කහ කුඩු
  • මිරිස් කුඩු මේස හැදි 4
  • වතුර
  • විනාකිරි කප් 1
  • ලුණු
  • තල තෙල්
  • අබ ඇට මේස හැදි
  • වියළි උළුහාල් තේ හැදි
  • කරපිංචා

හදා ගන්නේ මෙහෙමයි..

  • ඉස්සෝ පොතු ඇර සුද්ද කර කහ කුඩු ,මිරිස් කුඩු මේස හැදි 1, විනාකිරි මේස හැදි 2, ලුණු එක් කර විනාඩි 30ක් පමණ තබන්න.
  • තල තෙල් ලිප තබා රත් කරන්න.
  • ඉස්සෝ රන්වන් පාට වෙනතුරු බදින්න.
  • ඒ භාජනයේම සුදු ළූණු බැද ගන්න.
  • එයටම ඉඟුරු, අමු මිරිස්, කරපිංචා එකතු කර රන්වන් පාට වනතුරු බදින්න.
  • කහ කුඩු, මිරිස් කුඩු සහ ලුණු දමා කලවම් කරන්න.
  • වතුර එක් කර පිස ගන්න.
  • විනාකිරි සහ බැදගත් ඉස්සන් මේ මිශ්‍රණයට එකතු කරන්න.
  • උළුහාල් සහ අබ ඇට බැදගෙන බ්ලෙන්ඩර් කර මේ මිශ්‍රණයට එකතු කරන්න.
  • අච්චාරුව හොඳින් කලවම් කර ජීවාණුහරණය කල බෝතලයක ගබඩා කර ගන්න.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here