කන්න අකමැති කොහිල රසවත් ව පිළියෙල කර ගත හැකි ක්‍රම.

0
11


කොහිල කියන්නෙ ඉතාමත්ම ඉහළ ඔසු ගුණයෙන් යුතු ආහාරයක්.දලු,අල ආහාරයට එක්කර ගැනීමට පුලුවන්.කොහිල වර්ග කිහිපයක් තියෙනවා.එනම් අල සහිත කොහෙද කොහිල වැල් සහිත කොහිල ලෙසින්.

කොහිල වල ගුණ

  • කොහිල වල ඇති තන්තුමය ස්වභාවය නිසා ශරීරයට ඉතාමත් හිතකරයි .මලබද්ධය අර්ශස් රෝග වැනි රෝගවලට ගුණදායක යි.
  • බඩ පුරවා දැමීම ,සිරුරේ අප්‍රාණික බව හිසරදය,කෑම අරුචිය,බඩවැල් තුළින් ලේ ගලා යාම ,වැනි තත්ත්වයන්ට ඉතාමත් ගුණදායකයි .
  • කොහිල අල ආහාරයට ගැනීම නිසා අක්මාවේ එන්සයිම ස්‍රාවය මනාව ක්‍රියාත්මක වනවා .විෂ නැසීමේ ක්‍රියාවලියට එය පහසුවක් වනවා.
  • අධික ලෙස මත්පැන් පානය කරන අය විෂ සහිත ආහාර ලබා ගන්නා අය කොහිල  ආහාරයට ගැනීමෙන් ආහාරයට ගැනීමෙන් අක්මාවට සිදුවන හානිය තරමක් හෝ අවම කර ගන්නට පුළුවන් .

කොහිල වලින් සාදා ගන්නට සාදා ගන්නට පුළුවන් ආහාර

කොහිල අල වෑංජනය

  • කොහිල අල තරමක් විශාල ලෙස කැබලි වලට කපාගන්න.
  • එයට බැදගත් තුනපහ, මිරිස්. කුරුඳු. ගම්මිරිස්, රතුලූනු, අමුමිරිස් උළුහාල් ,ගොරකා, සුදුලුනු ආදිය දමා පොල්කිරි මිශ්‍ර කර බොහෝ වේලාවක් පිස ගන්න.
  • පොලොස් තරමටම රසවත් ලෙස පිළියෙල කර ගන්නට පුළුවන්.

කොහිල අල සලාදය

  • මෝරා නැති ලපටි කොහිල අල තෝරා ගෙන හොඳින් පිරිසුදු කර සිහින්ව කපාගන්න.
  • එයට රතුළූණු අමු මිරිස් උම්බලකඩ ගම්මිරිස් පොල් දෙහි ලුණු යොදා මිශ්‍ර කරන්න.

කොහිල අල කැඳ.

  • මේ සඳහා හීනටි සහල් ඉතාමත් ගුණයි .
  • එම සහල් වලින් හොඳින් බෙරි වෙන තෙක් බතක් උයා ගන්න.
  • රට කොහිල අල යුෂ පොල් කිරි සහ ලුණු මිශ්‍රකර මිශ්‍ර කර කැඳ වශයෙන් සාදා ගන්නට පුළුවන්.
  • ඒ වගේම පොල් කිරි නැතුවත් මෙම කැඳ වර්ග සාදා ගන්නට පුළුවන් .

කොහිල දලු ව්‍යාංජනය

  • ළපටි කොහිල දලු කැබලි වලට අතින් කඩා එයට රතුළූණු අමු මිරිස් කරපිංචා උම්බලකඩ සහ ලුණු එකතු කර මිටි කිරි ස්වල්පයක් දමා මඳ ගින්නේ පිස ගන්න .

කොහිල දලු මැල්ලුම

  • පළමුව ළපටි කොහෙද දළු කටු ඉවත් කර පිරිසිදු කර ගන්න.
  • පසුව සිහින්ව කපා පොල් රතු රතුළූනු අමු මිරිස් අවශ්‍ය තරම් ලුණු දමා මලවා ගන්න පුළුවන් .



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here