උදේට බොන්න ඖෂධීය පාන වර්ග තුනක්

0
11


උදේ ආහාර වේල කියන්නෙ සෞඛ්‍යසම්පන්න ජීවිතයකට වගේම ප්‍රබෝධමත් දවසක් ආරම්භ කරන්නත් ඉතාම වැදගත් වගේම මඟ නොහැර ගත යුතුම ආහාර වේලක්. 

උදේට ලොකු බත් පිඟානක් කන පුරුද්දෙන් මිදිල ඒ වෙනුවට පෝෂ්‍යදායී සරල ආහාර වේලක් ගන්න අපි බොහෝ දෙනෙක් අද වෙද්දි පුරුදු වෙලා තියෙනවා. 

සමහරවිට ඔබ උදේට කෑම කන්න අකමැති එහෙමත් නැත්නම් උදේ ආහාර වේල ටිකක් ප්‍රමාද වෙලා ආහාරයට ගන්න කෙනෙක් වෙන්න ඇති. 

එහෙමනම්, හිස් බඩ ඔබේ දවස ආරම්භ කරන්නෙ නැතුව පෝෂ්‍යදායී ආරම්භයක් ලබාදෙන්න පුළුවන් පාන වර්ග තුනක් ඔබත් එක්ක බෙදාගන්නයි අපි මේ සූදානම් වෙන්නෙ. 

අපි බලමුද එහෙනම් ඒ මොනවද කියල ? 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

සාදාගන්නා ආකාරය 

මුලින්ම, භාජනයක් ලිපතබා එයට රතුහාල්, සුදුළූනු සහ ඉඟුරු කැබැල්ල දමා බත් බෙරිවෙන ප්‍රමාණයට ප්‍රමාණවත් තරම් වතුර තබා ගන්න. 

බත් බෙරිවෙන තුරු උයාගන්න. 

ඒ අතර බ්ලෙන්ඩර හෝ වංගෙඩිය ආධාරයෙන් සෝදා පිරිසිදු කරගත් කරපිංචා කොළ වලට වතුර දමා කොටාගන්න.

කොටාගත් කරපිංචා වල ඉස්ම හොඳින් මිරිකා ගන්න. 

ඒ ඉස්ම වෙනම භාජනයක දමා පසෙකින් තබන්න.

දැන් ඉස්ම මිරිකාගත් කරපිංචා වලට ගාගත් පොල් දමා නැවත කොටා ගන්න. 

එයිනුත් පොල්කිරි සමඟ කරපිංචා ඉස්ම මිරිකා ගෙන පොල්කිරි මිශ්‍රණය වෙනම භාජනයකට දමන්න. 

ඉතුරු කරපිංචා වලට නැවත වතුර ස්වල්පයක් දමා අතින් මිරිකා ඒ කරපිංචා ඉස්ම මිශ්‍ර වතුරත් කලින් පොල්කිරි මිශ්‍රණයටම දමා ගන්න. 

දැන් බෙරිවෙන තුරු පිසගත් බත් වලින් භාගයක් හැන්ඳක් භාවිතයෙන් හෝ බ්ලෙන්ඩරයට දමා පොඩි කරගන්න. 

දැන් අපි අවශ්‍ය කළමණා සියල්ල සූදානම් කර අවසන්. 

දැන් භාජනයක් ලිපේ තබා එයට බෙරිවෙන තුරු පිසගත් බත්,පොඩි කරගත් බත්, පොල්කිරි මිශ්‍රණ සහ අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට ලුණු එකතු කරගෙන පොල්කිරි ටික නටන තුරු මඳ ගින්දරේ හැඳිගාමින් පිසගන්න. 

පොල්කිරි නටන විට ලිපේ ගින්දර නිමා මුලින්ම මිරිකා ගත් කරපිංචා යුෂ ටිකත් එක්කර හැඳි ගාමින් ටික වෙලාවක් හොඳින් කලවම් කරගන්න. 

මඳ රස්නෙන්ම පානය කරන්න. 

ඔබ කැමති නම් හකුරු කැබැල්ලක් සමඟ වුනත් පානය කරන්න පුළුවන්.

අක්මාව නිරෝගිමත් කිරීම, ශරීරයේ අනවශ්‍ය බර අඩු කිරීම, පෙනීම වර්ධනය කිරීම වගේම හිසකෙස් වල වර්ධනයට කරපිංචා ඉතාම ගුණදායක වෙනවා.

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 

සාදාගන්නා ආකාරය 

භාජනයක් ලිප තබා හොඳින් සෝදාගෙන වතුර බේරාගත් සව් සහ දියකිරි අඬු කෝප්ප දෙක අඩු ගින්දරේ තම්බා ගන්න.

සව් පිම්බී තැම්බීගෙන එන විට එයට මිටිකිරි අඬු කෝප්පය, රට ඉඳි හෝ මුද්දරප්පලම්, පෙති කපාගත් ඉඟුරු, කිතුල් හකුරු සහ ලුණු ස්වල්පයක් එක්කර හොඳින් හැඳිගාන්න. 

මිටිකිරි නටන විට ලිපෙන් ඉවත්කර ටික වේලාවක් හොඳින් හැඳිගාන්න. 

මඳ රස්නයෙන්ම පානය කරන්න. 

අධි රුධිර පීඩනය අඩු කිරීමට, සෞඛ්‍ය සම්පන්න ලෙස ශරීරයේ බර වැඩිකර ගැනීමට, අස්ථි වල ශක්තිමත් බවට සහ මාංශපේෂී වර්ධනයට වගේම ශරීරයේ උෂ්ණත්වය අඩු කිරීමටත් සව් උදව් වෙනවා. 

අවශ්‍ය ද්‍රව්‍ය 



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here