සාම්ප්‍රදායික නත්තල් පුඩිම.

0
13


හැමදාම හදන පුඩින් වලට වඩා වෙනස් රසට පුඩින් හදන්න හොඳ අවස්ථාවක් තමයි නත්තල.නත්තලටම ආවේණික පුඩින් හදන්න කැමති ඔබට අපි සාම්ප්‍රදායික නත්තල් පුඩිමේ රෙසිපිය තමයි මේ ගෙනාවේ.

අවශ්‍ය දේ

  • වියළි පළතුරු වර්ග වලින් කිහිපයක් – 450g
  • (බෙරීස් වර්ග,චෙරි, වියළි මිදි)
  • තම්බා පොතු හැර ගත් ඇපල් ගෙඩියක්
  • දොඩම් ලෙල්ල සිහින්ව ලියා ගත් තේ හැන්දක්
  • දෙහි ලෙල්ල සිහින්ව ලියා ගත් තේ හැන්දක්
  • දොඩම් යුෂ තේ හැදි 2
  • දෙහි යුෂ තේ හැන්දක්
  • බ්‍රැන්ඩි කෝප්ප කාලක්
  • පිටි කෝප්ප බාගයක්
  • කුරුඳු,කොත්තමල්ලි,ඉඟුරු,කරාබුනැටි ආදිය එකට කුඩු කරගෙන තේ හැන්දක්
  • කුරුඳු තේ හැදි එකහමාරක්
  • රතු සීනි ග්‍රෑම් 100
  • අලුත් පාන් කුඩු ග්‍රෑම් 100
  • තලා ගත් ආමන්ඩ් ග්‍රෑම් 25
  • බිත්තර 2

සාදන ආකාරය

  • වියළි පළතුරු,ඇපල් කැබලි,දෙහි සහ දොඩම් ලෙලි සහ යුෂ ලොකු වීදුරු භාජනයකට දමා ගන්න
  • බ්‍රැන්ඩි එකතු කර කලවම් කරන්න
  • කිචන් ටවල් එකක් තෙත් කර පැය කිහිපයක් මැරිනේට් කරන්න.
  • බටර් කැබැල්ලක් භාජනයකට දමා ගන්න
  • පැය කිහිපයක් මැරිනේට් කළ භාජනයට පිටි,කුළුබඩු මිශ්‍රණය,කුරුඳු එකතු කරන්න
  • සත්ව තෙල්,සීනි,පාන් කුඩු,ආමන්ඩ් එකතු කර කලවම් කර මැරිනේට් කරන්න
  • කුඩා බෝල් එකක බිත්තර බීට් කර ගන්න
  • මිශ්‍රණය එයට එකතු කරන්න
  • ඉන්පසු එය තෙල් කඩදාසියකින් ආවරණය කරන්න
  • ඇලුමිනියම් ෆොයිල් එකකින් ආවරණය කරන්න
  • එය ස්ටීමරයක තබා හොඳින් ස්ටීම් කරන්න
  • පිටතට ගෙන සිසිල් වීමට තබා තැනින් තැන සිදුරු කර බ්‍රැන්ඩි එක් කර ගන්න
  • තෙල් කඩදාසියකින් ආවරණය කර සිසිල් සහ වියළි තැනක තබන්න.
  • නත්තල් කෑම මේසයට පිළි ගන්වන්න.



Saru FM Media

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here